Възспоменането по повод 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски  започна в 11:30 часа. Пред Морената на Апостола се стекоха много хора, чиято съпричастност с величавото му дело е заседнало дълбоко в душите и сърцата им.
Слово за живота, делото, подвига и гибелта на Васил Левски прочете Росица Иванова – главен инспектор ПКВ към Общинска администрация.
Чудесен спектакъл-рецитал и песни за Апостола поднесоха ученици от ПГ „Тодор Пеев” и Женска вокална група "Димана", с ръководител Диляна Гоцева.
Пред Морената-паметник бяха кметът Димитър Иванов, неговите наместници Росица Христова и Стефан Борисов, кметове на населени места от община Етрополе, служители на Общинска администрация, ученици и учители от училищата в гр.Етрополе, представители на различни общински институции и граждани.
С едноминутно мълчание и падане на колене хората се преклониха пред Иконата на България - Васил Левски.
Морената беше отрупана с цветя от името на кмета на Община Етрополе и председателя на Общинския съвет, Местна коалиция "Етрополе", Общинска организация на БСП-гр.Етрополе, СОУ"Хр.Ясенов", ПГ"Тодор Пеев", ОУ"Хр.Ботев"гр.Етрополе, Исторически музей-гр.Етрополе, РК"Традиция"-гр.Етрополе, НЧ"Тодор Пеев-1871", Алианс български командоси, Демократичен съюз на жените, Български антифашистки съюз, Съюз на инвалидите и пенсионерите, РУ на МВР -гр.Етрополе и граждани.
През цялото време от двете страни на Морената имаше почетна група от РК „Традиция” и членове на Етрополския отряд на Български алианс „Командоси”.