Урок по родолюбие се проведе вчера - 19 февруари, в ЦДГ "Славейче". С него децата от подготвителна група, с учителки Ирена Христова и Даниела Василева, отбелязаха годишнина от обесването на Васил Левски.


Провокирани с част от патриотично стихотворение за робството, което създало герои и патриоти, малчуганите рецитираха: „Левски, нужен си ни ти, без твойто дело ни един от нас не би могъл да вдигне смело днес глава и гордо да извика: Българин се аз наричам и България обичам.“ 


Бъдещите първокласници, разделени на два отбора, показаха на своите родители и гости знания за живота и делото на Апостола. Впечатление направи паралела ... “и ние като Левски се упражняваме и състезаваме“, за да ставаме все по-добри. 


В хода на забавните игри децата откриваха правилните отговори и се забавляваха с интересните задачки-закачки. С нескрита гордост госпожите похвалиха старанието, любопитството, знанията и уменията на децата. Гордо развели българското знаме, малчуганите поздравиха всички с песента „Аз съм българче“, а за награда всяко дете получи подарък.


 


Текст и снимки: ЦДГ "Славейче“