Според TheRegister.co.uk Apple разработват специална версия на iPhone с изтегляема QWERTY клавиатура, която ще бъде предназначена за бизнес-потребителите.

Според информацията на сериозното британско технологично издание, не само че подобно устройство се разработва, но и дори ранни прототипи на "корпоративната версия на iPhone" са били демонстрирани на определени оператори.

При всички случаи обаче бизнес-модификацията на телефона на Apple ще се появи най-рано в средата на следващата година и "няма да бъде предназначена за крайни (битови) клиенти".

Колкото и да вярваме, че Apple изгарят от желание да отхапят пазарен дял от Blackberry и високия клас модели на HTC, някак си ни е трудно да си представим Стив Джобс да одобри пускането на пазара на специализирно устройство за бизнес-потребители, особено ако той ще е потенциално тромав като конструкция и не особено атрактивен като външен вид.

Преди две-три години обаче никой не вярваше, че Apple ще навлязат в бизнеса с телефони.

Факт е, че iPhone не се радва на особена популярност сред фирмените потребители, така че не е изключено фирмата наистина да работи върху "бизнес-iPhone".