Под това мото премина днешния първи ден от програмата за предстоящия Патронен празник на СОУ „Христо Ясенов” в Етрополе.
Този ден се е наложил в продължение на последните няколко години и се посреща с удовлетворение и задоволство от младите хора. В първите години това се посрещаше с голяма доза скептицизъм и с голямата въпросителна, като как така ще се отстъпват такива важни постове като този на кмета, на неговите заместници, на директора на училището, та дори и на учителите.
Практиката опроверга опасенията на възрастните, а сядайки на ръководен и толкова отговорен стол, може да се окаже за в бъдеще като начална мотивация за реализирането на младите хора в живота именно като ръководители. Тази е и презумпцията, с която се тръгна в първите години. Интересно ще бъде, ако някой може да каже дали такава реализация вече има.
В днешния ден всички ръководни и не дотам ръководни постове в СОУ „Христо Ясенов” и в Общинска администрация бяха заети от ученици. Младите хора бяха посрещнати радушно от кмета Димитър Димитров, от неговите заместници и от останалите служители в Администрацията. 
На директорския стол в СОУ „Христо Ясенов” седна Петя Стоянова от 11-б клас,   заместници й бяха Паолин Радославов от 10-в клас,  Лорета Ненова от 11-б клас и Христо Миленов от 12-а клас.
Кмет за един ден стана Николай Петков от 11- в клас със заместници Ценко Ценков от 10-б клас и Спас Генчев от 12-в клас.
В „новото ръководстово” на администрацията се включиха Елия Павлова и Даяна Вълкова от 10-в клас, Поля Маринова и Даяна Димитрова от 10-б клас, Моника Вичева от 11-бклас, Силви Славова и Елена Александрова от 11-в клас.
Навсякъде младите хора поемаха и изпълниха поетите задължения със съответната сериозност и отговорност.