След като преди шест дни Балкан и Берое играха за третото място в турнира за Купата на България, днес двата отбора ще се срещнат отново в първия кръг от третия етап на размененото гостуване в НБЛ. Мачът е от 18.00 ч. в Арена Ботевград.


Преди седмица Балкан падна с 59-71 и остана четвърти за Купата. И феновете бяха разочаровани не от загубата, а от начина, по който играчите я допуснаха.


Може би е излишно да се връщаме на този мач. Просто домакините днес трябва да докажат на игралното поле защо са играчи на Балкан. А не да го декларират писмено, очевидно засегнати не толкова от освиркванията на част от своите привърженици, а от написаното по медии и форуми. Ще им бъде трудно, защото доверието към тях вече е поразклатено. Но дано да успеят да върнат играта си от мачовете за първенството, а дори и тази от полуфинала за Купата, когато се бореха, въпреки че загубиха.


Настроението на двата тима преди днешния мач е различно. Защото след като спечелиха мача за третото място, дни след това беройци постигнаха още една важна победа във втората фаза на Балканската лига, което им дава допълнително самочувствие.


Начело на Балкан в днешната среща ще бъдат Георги Христов и Михаил Михайлов, който водеше тренировките тази седмица вместо подалия оставка Миро Ралчев. Както вече съобщихме, новият старши треньор Небойша Видович ще поеме тима от понеделник.