Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Хванаха Мария Шарапова с допинг, губи договори за милиони

Хванаха Мария Шарапова с допинг, губи договори за милиони

Бившата половинка на Григор Димитров – Мария Шарапова, призна на официална пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна проба за допинг и в резултат на това е била спряна от Международната тенис федерация да участва в Откритото първенство на Австралия.


"Направих тест и се провалих, като поемам пълна отговорност за това", каза 28-годишната Шарапова от трибуната. Първоначално се спекулираше, че руската спортистка ще обяви, че се отказва от състезателна кариера.


Шарапова обаче разкри, че е реагирала положително за веществото Meldonium, което започва да взема през 2006 г. Медикаментът наскоро беше добавен в списъка на забранените за спортисти вещества.


"През последните 10 години ми беше предписан медикамент, наречен Mildronate от моя лекар, а преди няколко дни, след като получих писмо от ITF разбрах, че той има и друго име, Meldonium, което аз не знаех. Важно е да се разбере, че в продължение на 10 години това лекарство не беше забранено в списък на WADA, а съм го приемала законно", обяви спортистката.


Руската шампионка от Големия шлем добави: "Направих огромна грешка. Знам, че съм изправена пред последици, но не искам да слагам край на кариерата си по този начин. Наистина се надявам да ми се даде още един шанс."


Сега бившата №1 в света на тениса Мария Шарапова е заплашена от дисквалификация между 2 и 4 години.


Междувременно стана ясно, че модният гигант Nike иска да прекрати договора си за реклама с Маша, на стойност 70 милиона долара!


Шарапова е лице на бранда от 2010-та, като дори има своя собствена линия със спортни облекла.


Според Forbes тя печели по 30 милиона долара годишно от рекламните си ангажименти за American Express, Avon, Evian, Porsche и Tag Heuer.


Спортната общественост избухна от признанието и много спортисти направиха отицателни коментари в социалните мрежи.


Най-остро реагира бившата тенисистка Дженифър Каприати. Трикратната победителка в Големия шлем и бивша номер 1 в света поиска всички титли на рускинята да бъдат отнети.



Етикети към тази новина:
Мария Шарапова допинг



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1200
Дата: 08.03.2016, 18:51

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com