Ясни са пълните състави на отборите в Мача на звездите 2016, който ще се проведе на 27 март 2015 година в пловдивската спортна зала “Колодрума”. 10 498 гласа на фенове избраха любимците си от първенството на НБЛ Виваком които ще облекат звездите екипи. 


 Освен фаворитите от гласуването сред феновете, изборът на треньорите и организаторите определи в звездното събитие да участват и капитана на Балкан Мартин Маринов, Бошко Йовович от Академик Бултекс 99, младата надежда на Левски 2014 Йордан Минчев и Еврик Гари от Берое.


Мачът на звездите 2016 ще застане и зад благотворителна  инициатива в подкрепа на Ники от Пловдив. Николай Тодоров Попов страда  от остра форма на левкемия, а за лечението му е нужна голяма сума.  Kампанията вече бе подкрепена от НБЛ Виваком и Академик Бултекс 99, от приятели на възпитаника на ЕГ Иван Вазов,волейболния национал Георги Братоев, от феновете на футболния Ботев (Пловдив), както и от футболната ни легенда Стилиян Петров, който успя да се пребори с опасното 
заболяване.



Ето и пълните състави на двата отбора:



 VOLKSWAGEN:



Франк Търнър (Рилски спортист)


Пламен Алексиев (Берое)


Милян Боцка (Ямбол)


Павлин Иванов (Лукойл Академик)


Тристан Кери (Рилски спортист)  


Мартин Дурчев (Балкан)


Желко Шакич (Лукойл Академик)


Алекс Симоенов (Левски 2014)


Кори Петрос (Рилски спортист)


Николай Върбанов (Балкан)


Мартин Маринов (Балкан)
Бошко Йовович (Академик Бултекс 99)


 Треньори:


Александър Дяковски (Спартак Плевен)
Росен Барчовски (Рилски спортист)


 TURKISH AIRLINES:


Хънтър Уилямс (Черноморец)


Александър Груев (Спартак Плевен)


Брандън Фортънбъри (Балкан)


Филип Виденов (Лукойл Академик)


Остън Барнс (Берое)


Христо Захариев (Лукойл Академик)


Тони Гуджино (Рилски спортист)  


Димитър Димитров (Лукойл Академк)


Филип Барович (Лукойл Академик)


Тодор Тодоров (Рилски спортист)


Йордан Минчев (Левски 2014)
Еврик Гари (Берое)


 Треньори:


Любомир Минчев (Берое)


Асен Николов (Академик Пловдив)


  Живата легенда на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футблист №1 на България за 1999 г. и бивш халф на националния отбор по футбол, а доскоро и спортен директор на “канарчетата” Александър Александров-Кривия и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова ще са гвоздеят на Звездният 3х3 турнир между знаменитости в тазгодишния Мач на звездите. Още трима известни личности ще се включат в турнира, за да балансират съставите, включително и ръстово, но ще бъдат обявени на предконференция на 21.03.2016 година. Звездният двубой ще бъде символично начало на кампанията "Аз обичам баскетбола", която цели да увеличи популярността на спорта с оранжевата топка у нас. Предварителните планове са кампанията да завърши с домакинство на Евробаскет 2021.


 По 5 участници ще се състезават в конкурсите забивки, тройки и умения които са също част от Престиж Мача на звездите и ще бъдат излъчени директно по БНТ1.