Спартак Плевен вече се подготвя на пълни обороти за 2016/2017 в мъжкия ни елит. През новия сезон в отбора на Александър Дяковски ще бъде и Мартин Маринов, който носи екипа на Балкан през последните четири сезона, а освен това бе и капитан на ботевградчани през миналия.


191-сантиметровият гард сподели пред bball.bg, че не е получил оферта от бившия си тим, което го е накарало да продължи кариерата си на друго място. Самият той обаче пожела много успехи на Балкан, в чиито редици и неговият брат Николай Маринов.


“Видях, че имаше голямо желание от страна на Спартак да ме привлекат. Това е един от малкото ни отбори, в който се разчита почти изцяло на българи, с изключение на Милован Савич, който за втора година ще бъде в тима. Харесва ми, че запазиха ядрото си от играчи. Винаги съм искал, където и да играя, залата да е пълна и да радваме хората. Искам това да се случи и в Плевен. С доста от момчетата сме били съотборници в миналото и съм убеден, че ще направим един добър колектив. Със Сашо Груев говорихме доста. С него се познаваме отдавна и след като той ми каза, че ще остане в Плевен, аз приех предложението на Спартак. Надявам се да направим хубав сезон, да се представим добре и да сме напред в класирането”, заяви Мартин Маринов.