Четирима са претендентите за длъжността „директор” на дирекция „Социално подпомагане” в Ботевград. Това са Росица Милчева, Виолета Николова, Райна Дамянова и Красимира Петрова. Те са допуснати до писмен изпит, който ще се проведе на 25 март от 10 часа в сградата на министерството на труда и социалната политика. Темата на писмената разработка ще бъде: Държавната политика в областта на социалното подпомагане, семейните помощи за деца, закрилата на детето, рехабилитацията и социалната интеграция на хората с увреждания.
Да припомним, че Виолета Николова бе назначена временно за директор на дирекцията през 2011 год., но не бе допусната до конкурс, тъй като се оказа, че няма образователна степен „магистър”, каквото се изискваше за длъжността.
Райна Василева в момента е служител в дирекция „Бюро по труда” – Ботевград. За втори или трети път тя кандидатства за директорското място на социалната дирекция.
Росица Милчева е работила известно време в община Ботевград. През миналата година тя беше кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.   
Красимира Петрова е работила в Териториалното подразделение на НАП в Ботевград.