Четирима души са обвинени за участие в престъпна група за наркотрафик. Тя е пренасяла наркотици от Турция за Западна Европа и обратно. Бандата е прикривала дейността си под предлог, че извършва транспортни услуги. Открити са близо 30 килограма кокаин и 16 килограма хероин.
Престъпната банда е действала от месец октомври миналата година. Наркотиците са били пренасяни в специални тайници на камиони и автомобили. От Турция е носен хероин към Западна Европа, а в обратната посока – кокаин.
Пламен Йорданов Попчев, Васил Цветолюбов Цветков, Димитър Иванов Юлев и Аня Мишева Маринова са обвинени за това, че от септември 2015 година до март тази година са участвали в организирана престъпна група, ръководена от единия от обвиняемите – Пламен Попчев, да трафикира наркотични вещества, съобщи БНР.
Заловените трафиканти са укривали дрогата в добре замаскирани тайници. При първоначалния оглед на камиона, в който е намерен кокаинът, антимафиотите не са успели да го открият. Наложило се превозното средство да мине на рентген.  В рамките на операцията в Германия са задържани също хора от престъпната банда. Базата на групата е била в град Етрополе.