От 21 до 27 юли в белгийския град Миделкерке ще се проведе лагер, на който ще присъстват представители на младежката организация МIJARC от различни европейски държави. България ще бъде представена във форума от четирима ботевградчани: Гергана Найденова, която ще бъде ръководител на нашата групата, Йордан Цветков – възпитаник на ГПЧЕ „Алеко Константинов”, Йонко Додев  - мениджър на проекта „Равнопоставенест за хора с увреждания от община Ботевград” и Любомир Тодоров – ученик от езиковата гимназия. В групата е включен и спортния журналист от Велинград Филип Устабашиев, който работи активно за популяризиране дейността на МIJARC в родния си град.

„Целта на предстоящия форум е представителите на MIJARC Европа да установят контакт помежду си. По време на легара ще бъдат организирани семинари на различни теми, свързани с възможностите за кандидатстване по проекти към Европейските програми за развитие на селските и провинциални райони, с опазване на околната среда. На дневен ред ще бъде разгледан и въпросът за солидарна икономика в полза на хората. В програмата са включени посещения на провинциални райони в Белгия. Ще присъстваме и на заседания на Европарламента” – обясни пред наш репортер Гергана Найденова. Тя е кординатор на световната организация MIJARC, а наскоро е избрана и за президент на УС на MIJARC Европа.

„Предстои да регистрираме MIJARC като самостоятелна младежка организация в България. За целта в момента изготвяме устав. От септемри тази година ще стартира набирането на членове” – допълни Гергана Найденова.