От 21 до 27 юли в белгийския град Миделкерке се проведе международен лагер, в който взеха участие представители на младежката организация MIJARC Европа. Сред участниците бяха ботевградчаните Гергана Найденова, Йонко Додев, Йордан Цветков и Любомир Тодоров. В българската група бе включен и спортният журналист от Велинград Филип Устабашев.

„Лагерът в Миделкерке даде възможност за осъществянане на полезни контакти между младежи от различни европейски държави. Всяка от групите имаше възможност да представи родната си страна пред останалите. Оказа се, че само нашата група бе подготвила компютърна презентация. Представихме България на фона на песента „Излел е Дельо Хайдутин”. Презентирахме и нашия град, който ще стане седалище на MIJARC България. Много голям интерес предизвика и масата с български ястия, която подредихме. Нашата трапеза включваше баница, сирене, лютеница, луканка и ракия, които се усладиха на чужденците. За всеки от тях бяхме предвидели и по един сувенир, изработен от децата с увреждания в Правец по проект на фондация „Съвременност” – разказа Гергана Найденова – президент на  MIJARC Европа.

Изключително преживяване за всички участници в лагера бе посещението в Европарламента и Информационния център. „Служителите от отдела за семинари и посещения бяха много любезни. Показаха ни разположението на заседателните зали в Европарламента и отговаряха с готовност на многобройните ни въпросите” – сподели още Гергана.