Футболистите на Балкан спечелиха  с 3-0 играната днес контрола срещу сборна формация от белгийски и френски професионални играчи. В момента всички те са свободни агенти и са доведени в България от техния мениджър - бившия играч на Вихрен Сандански отпреди дванайсет години Бенжуди.


Отличните физически данни на гостуващия тим даде основание на някои да предположат, най-меко казано, че Балкан ще има огромни затруднения. На практика обаче това не се получи. Още в самото начало удар на Райко Влъчков облиза страничния стълб. Минути по-късно Андрей Андреев бе покосен в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. Все пак такава бе дадена в средата на полувремето за събаряне на Цветелин Цаковски, но ударът на Здравко Атанасов мина покрай гредата.


Балканци продължиха да играят по-добре и голът не закъсня. В 34-та минута Цаковски нахлу мощно по десния фланг, подаде към Влъчков, който с техничен удар с пета откри за 1-0. Само две минути по-късно Цаковски бе изведен сам срещу вратаря и направи 2-0. През второто полувреме нещата не се промениха особено, а в самия край на мача Ивайло Златев - Терминатора оформи крайното 3-0.


Утре - събота, 26 март, в мач от втория пролетен кръг на А ОФГ, Балкан 1929 ще бъде домакин на ЖСК Ихтиман. Срещата е от 14.30 ч. на помощното игрище на Герена.


Също на Герена, но в неделя сутринта от 11.00 ч., в среща от областното първенство за деца Балкан ще бъде домакин на връстниците си от Правец.