Кому пречи парковото осветление?


Поводът да се върнем към позабравената рубрика „Етрополе – европейски град ли?!”
е състоянието на част от парковото осветление. И то в Центъра на града. Имаме сигнали, че е така и с осветлението в парка в м. „Звездата”.
Преди години бяха преустроени и приведени във вид, приятен за окото, зелените площи в центъра на града.
На няколко пъти след това имаше случаи на единични счупвания на глобусите. Сега повечето от осветителните тела пред Съдебната палата и пред ОУ „Христо Ботев” са напълно унищожени.
Снимките, които сме направили, потвърждават по категоричен начин казаното.
В миналото се чупеха повечето от глобусите пред блок „27-ми ноември”. Сега заварихме и заснехме само 2 или 3 счупени глобуси.
Убедени сме, че след тази наша публикация, телата ще бъдат отново възстановени. До следващия вандалски акт.
Целта ни не е да предизвикаме възстановяването им. По-скоро трябва да се отговори на зададения в заглавието въпрос: Кому пречи парковото осветление?
При това, забележете, изпочупени са най-много от телата пред Съдебната палата, в близост до РУ на МВР. Нямат ли поне страх тези, или този, който посяга да счупи нещо наистина красиво? Защото за морал, отговорност и тем подобни „незначителни” от гледна точка на човешкото поведение неща, в случая въобще е ненужно да се говори.
Или наистина българите усещаме лошотията от нашата постъпка, когато ни бръкнат в джоба?! 
Защото този който чупи общественото, бърка в джоба на всички нас, защото и направеното и възстановеното е с парите на данъкоплатците, т.е. с нашите пари. И с парите на този който руши, или поне на родителите му, ако е непълнолетен.