От 2 до 4 април в сръбския град Лесковац ще се проведе международен баскетболен турнир за момчета до 12 години с участието на 8 отбора от 3 държави - Сърбия, България и Македония. Представител на България ще бъде  Балкан Ботевград. От македонска страна ще участва клуб Юниор от Скопие. Другите  6 отбора са от Сърбия, сред които Партизан Белград и два тима на домакините от Лесковац.


"Тази Балканска купа ще се проведе за първи път. Инициативата е съвместна - на домакините от Лесковац, на Балкан Ботевград и няколко клуба от Македония - каза треньорката на момчетата на Балкан Виктория Маринова. - Идеята е да се осъществи балканско сътрудничество на баскетболисти в ранна възраст, за да може децата, както и ние като техни треньори, да направим сравнение на това на какъв етап се намираме в развитието си. И да направим изводи по какъв начин трябва да процедираме по-нататък в своята работа."


Осемте отбора са разделени в две групи. В тази на Балкан са македонският Юниор Скопие, с който нашите ще се срещнат в първия си мач вечерта на 2 април, и сръбските Хисар Лесковац и Play 17 от Буяновац, мачовете с които са в неделя, 3 април. В другата група са Партизан Белград, Константин Ниш, Радник Сурдулица и Актавис Лесковац. Финалните срещи са в понеделник, 3 април.


Отборът на Балкан заминава за Лесковац на 2 април. Голяма е вероятността второто издание на тази Балканска купа да бъде в Ботевград.