Днес в Ботевград започна тридневният турнир на второто издание на Балканската купа за момчета до 12 години. В него участват 6 отбора, два са от сръбския град Лесковац - Хисар и Актавис Академия, македонският МЗТ Аеродром Скопие и три български - Тунджа Ямбол, Лукойл Академик и домакините от Балкан.


Турнирът бе открит от кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов. Той поздрави всички участници и изтъкна голямата полза от първото издание на Балканската купа, което се проведе преди месец в Лесковац.


В първия мач, игран сутринта в зала Балкан, отборът на Балкан с треньор Виктория Маринова победи връстниците си от Лукойл Академик със 71-26. Малките балканци спечелиха и втората си среща за деня, като се наложиха над Актавис Академия със 70-50. Ще припомним, че преди месец в Лесковац Балкан зае второто място, като на финала загуби именно от Актавис Академия.


В другите мачове от днешния първи ден МЗТ Аеродром победи Лукойл Академик с 59-33, а Актавис Академия се наложи над Тунджа Ямбол с 58-32.


Утре мачовете продължават отново в зала Балкан и започват от 9.30. Балкан ще има две срещи - от 12.30 с МЗТ Скопие, а от 17.00 с Хисар Лесковац. В неделя турнирът ще се премести в новата Арена Ботевград и стартира от 9.00 ч. От 10.30 Балкан ще играе с Тунджа Ямбол.