Похитителите на освободения президент на „Литекс” Ангел Бончев отвлякоха съпругата му Камелия при предаването на част от откупа, поискан за свободата на Бончев. Бончев беше открит в безпомощно състояние в столичния квартал „Княжево”. Президентът на „Литекс” е настанен във ВМА в тежко състояние.

Според официалната информация, разпространена по случая от Министерството на вътрешните работи, в нощта между 10 и 11 юли в столичния квартал „Княжево” патрул на полицията е открил мъж в безпомощно състояние и без лични документи.

По-късно се е оказало, че това е президентът на футболен клуб „Литекс” Ангел Бончев, който е в тежко психическо състояние. 3 милиона е била договорената сума за освобождаването на Бончев, научи Дарик.

Съпругата на президента на „Литекс” Камелия е била отвлечена при предаването на част от откупа. Източници на Дарик твърдят, че Камелия е носела в себе си малко над 400 хиляди лева – първата част от уговорената сума. При предаването на парите тя е била взета за заложник. Неофициална информация сочи, че похитителите на Бончев са усетили, че с жената на Бончев има полицаи и за това са действали по този начин.

Откритият президент на „Литекс” е настанен във Военномедицинска академия. Пред Дарик шефът на болницата Стоян Тонев обясни, че Бончев е в неадекватно състояние, но няма опасност за живота му.

„Единственото, което мога да ви кажа е, че няма пряка опасност за живота му. Той има сериозни психически проблеми, което е обяснимо, неадекватен е. Това е, което мога да ви кажа. Според МВР всичко, което е свързано с него е класифицирана информация”, каза още Тонев.

Президентът на ПФК „Литекс” изчезна около 1 часа след полунощ на 22 май пред блока, в който живее, в столичния квартал „Дървеница”. Бончев е останал да паркира колата си пред кооперацията и след като не се е върнал, а телефонът му е бил изключен, близките му уведомили полицията. В последствие се появиха няколко версии за отвличането на Ангел Бончев. Последно стана ясно, че МВР работи по две версии – едната, свързана с икономически интереси, а другата, свързана с отвличане с цел откуп. От Министерството на вътрешните работи нито опровергават, нито потвърждават информацията, че са наясно кои са похитителите на Ангел Бончев и съпругата му.