Българските състезатели спечелиха общо 38 медала на Европейско първенство по таекуондо ITF за всички възрасти в Солун (Гърция)


Така България подобри представянето си от предишния шампионат на Стария континент в Андрия (Италия) миналата година, когато имаше 34 отличия, от които 10 титли. В Солун българите извоюваха 8 златни, 10 сребърни и 20 бронзови медала.
Участие в Солун взеха 780 състезатели от 31 държави, като отборът на Русия взе участие със 130 състезатели и, както се очакваше при комплексното класиране на спечелени медали, взеха Европейската титла.
На това Европейско Украйна отстъпи първото място и се нареди след Русия, а домакините от Гърция останаха на трето място.
Четиримата състезатели на Таек-кион, взели участие на Европейското, се завърнаха с общо 5 медала - 4 бронзови и 1 сребърен.
Николай Петков взе 2 бронзови медала  на индивидуален спаринг при юноши старша възраст кат.+75 кг. След една  победа над представител на Русия, но на четвърт финалите бе елиминиран от втория представител на Русия  и остана на 3-то място
На отборния спаринг Николай поведе отбора с две победи, но този на Русия взе преднина с последвалите няколко победи и класира българския отбор  трети.
Пламена Иванова отпадна от индивидуалната надпревара на спаринг девойки ст.възраст 58 кг., като бе елиминирана от състезателка на Русия
В отборния спаринг, където взе участие, спечели сребърен медал заедно със своите съотборнички при девойки младша възраст.
Цветелин Кръстанов спечели брознов медал на спаринг при деца - 40 кг., а Цветомир Йолов,, взе борнза при деца - 50 кг.
В същото време президентът на БФ Таекуон-до ITF   Марио Богданов беше преизбран за вицепрезидент на Европейската Федерация на редовен конгрес на Световната централа.
На конгреса Естония беше избрана за домакин за Европейското през 2018 г., а през следващата 2017 година домакин е  Ливърпул .
Треньорът Борислав Витков изказва задоволство от представянето на своите състезатели и благодари за труда и упоритостта, които положиха по време на подготовката за този престижен спортен форум.