Как ще се справи общинското ръководство с поддръжката на сградата, в която се помещава ОП „Обредни дейности”? Как ще се справи с кражбите на медния обков на покрива на сградата? Местата в гробищния парк са на изчерпване, какво е предприела общината за разширяването му? Това бяха въпросите, които Йорданка Лалчева от ОББО отправи към общинското ръководство. Отговорът на кмета Иван Гавалюгов беше кратък и гласеше: „По-добре от предишното ръководство.”. По отношение на последния въпрос Гавалюгов разясни, че е разпоредил да бъде направено проучване на общински имот от 12 декара за разширяване на гробищния парк в източна посока. „В следващите месеци ще предложим да бъде възложена изработката на нов общ устройствен план на Ботевград. В него ще бъде предвидено място за нов гробищен парк, който някога би се реализирал. Ако този общински имот бъде отреден за тази цел, гробищните места ще стигнат за около 20 години”,  допълни Иван Гавалюгов.
Съветникът Дамян Маринов от ГЕРБ постави въпроса за поставяне на табла за некролози. Също така той попита кой трябва да се грижи за отстраняването на некролозите, залепени на нерегламентирани места и даде пример със сградата на пощата. В отговор директорът на ОП „Обредни дейности” Цветанка Арбова обясни: „Ние можем само да посъветваме общинската администрация кои са местата, които привличат хората да поставят там некролози и рекламни материали, но местата трябва да се утвърдят от общинската администрация. Общината трябва  да възложи и изработката на тези табла.”.
Комисията по бюджет и финанси към Общинския съвет излезе с предложение общината да разпореди да бъдат направи табла за некролози и да определи места, на които те да бъдат поставени. Предложението бе прието от местния парламент.