На 23.04.2016 г. в Етрополе официално се проведе чартирането на двадесет и петия български клуб в международното семейство на Inner Wheel.
Създаден на 19.11.2015 г. по инициатива на група дами, Inner Wheel – Етрополе вече наброява 22 членове.
Международната организация Inner Wheel е създадена през 1924 г. в Манчестър. Днес тя е една от най-големите организации в света с доброволно участие на жени, със статут на неправителствена организация в ООН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена. В момента клубовете по света имат над 100 000 членове в повече от 100 страни.
Всички дами, независимо от своята националност, се ръководят от едни и същи цели: насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото, подпомагане на международното разбирателство.
Мисията ни за 2016 година е да бъдем уникални и обединени.
Етрополската организация се представлява от Ивета Билева /президент/, Василета Вълкова /вицепрезидент/, Симеонка Дочева /секретар/, Катя Нинова /ковчежник/.
На официалната церемония по чартиране на етрополския клуб присъстваха членове от Inner Wheel клубовете в Ботевград, Пирдоп, София, Видин, Казанлък, Плевен, Шумен, Димитровград, Пловдив, г-жа Веселка Асенова – дистрикт чеърмен 2015-2016 за България, кметът на община Етрополе г-н Димитър Димитров, председателят на ОбС – Етрополе г-н Марин Маринов, наши приятели от Етрополе.
Щастливи сме да бъдем част от уникалната международна организация!
Ведро настроение, подаръци за всеки присъстващ, прекрасни танци от „Балканска младост“, пленяващи изпълнения на малчуганите от ЦДГ „Еделвайс“ – очарователна атмосфера и прекрасни спомени за всички гости на чартър-церемонията.
Първата благотворителна вечер беше посветена на децата от община Етрополе.
За детските градини „Еделвайс”, „Звънче” и ЦДЯ „Патиланци” дамите закупиха със събраните средства озвучителна техника за караоке, за ЦДГ „Слънчице“ – килими, а за детската градина в с. Лопян – прахосмукачка.
Подаръците бяха дарени на детските заведения по случай великденските празници.
Благодарим на всички присъстващи, че се отзоваха на нашата покана и станаха част от дарителската кампания!
Inner Wheel клуб Етрополе Ви пожелава светли празници!


Текст и снимки: Мила Манчева