На 8 декември в Ботевград се проведе изпит за цветни колани на състезатели от етрополския клуб „Хуа-Ранг“ и „Таек-кион“ - Ботевград. Както знаете и на двата клуба треньор е Борислав Витков. 


На изпита се явиха 30 състезатели. Някои от тях получиха по две степени за отличното си представяне. Изпитващ бе мастер Вергилий Ситнилски- VII дан, генерален секретар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ и шеф на съдийската комисия на БФТ. 


Ден след изпита се проведе и последният турнир от спортния календар на Българска федерация по Таекуон-До ITF - Перник Оупън 2023. В състезанието участие взеха 150 деца на възраст от 8 до 13 години. Всички състезатели демонстрираха много добри умения и дадоха най-доброто от себе си в битките в дисциплината спаринг. 


Четиримата представители на етрополския клуб спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. 


Златни медали спечелиха Златина Йорданова, при момичета 8-9 години до 25 кг., и Ивайла Иванова - при момичета 10-11 г. в категория над 50 кг.


Мирослав Робовешки, който участва при момчета 8-9 г. до 30 кг., остана на второ място след загуба на финал от състезател на плевенския клуб „Атила“. 


Нейси Николова взе бронз при момичета 10-11 г в категория до 40 кг., след загуба от представителки на домакините. 


С този турнир приключва състезателната година. Предстоят нови предизвикателства, които са част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ. 


Треньорът Борислав Витков и членовете на УС на клуб „Хуа-Ранг“ изказват благодарност  за финансовата подкрепа на община Етрополе и желаят на всички Етрополски спортисти здраве и много успехи през предстоящата 2024 година!