Центърът се помещава в ОУ „Васил Левски”. Той започва да функционира по предназначение от днес. Екипът, който ще работи с потребителите на услугите в центъра, бе представен официално пред присъстващите гости, сред които бяха кметът на общината Иван Гавалюгов, представители на общинската администрация, общински съветници, директори на детски градини и учебни заведения, медици и родители, чиито деца ще посещават центъра.


При откриването на центъра кметът Иван Гавалюгов каза, че това е първата стъпка, която общината прави през настоящата година в подкрепа към децата с увреждания и техните родители. „Идеята е работата в тази посока да продължи”, заяви той и благодари на хората, който ще работят за успешната реализация на проекта. 
Ръководител на проекта е Ирина Григорова – главен счетоводител на община Ботевград.


Проектът на Община Ботевград за предоставяне на услугата ЦСРИ е одобрен за финансиране от Фонд „Социална закрила” чрез договор РД 04-39 от 01.04.2016г. Финансовата подкрепа е на стойност 18 100,00 лева за срок до 31.12.2016г.


Капацитетът на ЦСРИ е 30 потребителя – деца с увреждания. Към момента потребителите на центъра наброяват 20 човека, но документи от желаещи да ползват негоите услуги, продължават да постъпват, съобщиха от общинската администрация.

"Център за социална рехабилитация и интеграция" е комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване.

ЦСРИ се предоставя почасово на потребителите, след предварително изготвен график на специалистите. В ЦСРИ се предоставят подкрепящи дейности с краткосрочна и дългосрочна продължителност.

В ЦСРИ е недопустимо цялостно обслужване на потребителите през деня или седмична грижа, предоставяне на храна, спане.


Услуги, предоставяни от ЦСРИ – Ботевград:
 логопедична терапия

 възпитателни и обучителни дейности

 психологическа подкрепа

 кинезитерапия

 водна рехабилитация

Екип на ЦСРИ - логопед, кинезитерапевт, воден рехабилитатор, психолог, възпитател, експерт „Социални дейности”.