Служител на Държавното горско стопанство в Ботевград е предявил съдебен иск за отмяна на уволнението му като незаконосъобразно, той настоява да бъде  възстановен на заеманата от него преди това длъжност „помощник лесничей” и да му бъде заплатена сумата от 5239 лева като обезщетение  за това, че е останал без работа шест месеца след уволнението.
Лесничеят е бил уволнен заради  съкращаване на щата. Той е работил в Горското стопанство от 1999г. до 23 ноември 2015 г. През този период  е имал наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение”.
Уволненият оспорва заповедта, като твърди, че тя не му е връчвана. Освен това в исковата си молба той твърди, че подборът кой да бъде съкратен, е фиктивен, тъй като комисията, която го е извършила, не притежава необходимите знания и умения, за да прецени качествата на служителите.
По време на съдебното дело са разпитани свидетели, които потвърждават, че лесниченият е отказал да получи заповедта за уволнение, представени са и документи за компетентността на 9-членната комисия, която е извършила подбора.
С решение от 5 май Ботевградският районен съд отхвърли изцяло предявения иск и осъди уволнения лесничей да заплати на Горското стопанство 600 лева за направени разноски по делото.


Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.