Баскетболният отбор на Балкан - девойки до 19 години, спечели бронзовите отличия от първенството на България. Днес в мача за 3-4 място възпитаничките на треньора Емил Йонов се наложиха над Левски с 47-41 и заслужено влязоха в призовата тройка на финалния турнир.


Клаудия Цанкова отбеляза 17 точки за успеха, 13 реализира Радияна Манчева, която направи дабъл-дабъл с овладените 10 борби. Наталия Славчева прибави 8 точки, Карина Константинова - 7, Преслава Колева - 2.


Девойките на Балкан започнаха финалния турнир в София именно с победа над Левски с 67-49, след това спечелиха срещу Рилски спортист с 47-45 и станаха първи в своята предварителна група, въпреки че след това отстъпиха пред Черно море Одесос в мач без значение с 54-56. Вчера на полуфинала те  бяха надиграни с 38-62 от значително по-балансирания тим на Шампион 2006, който миналата година в Ботевград спечели златните медали.


Това е един сериозен успех както за момичетата и техния треньор, така и за всеотдайността на спонсора на женското направление в Балкан Александър Атанасов.