Баскетболистките на Балкан спечелиха бронзовите отличия на завършилия днес в Самоков финален турнир за девойки до 19 години. В битка за третото място те се наложиха над домакините от Рилски спортист с 1 точка разлика - 60-59. Успехът им обаче е заслужен, а воденият от треньорката Стефка Славова тим на Балкан може само да съжалява за това, че медалите не са от по-високо качество след драматичната загуба на полуфинала вчера с Черно море Одесос. А днес варненки станаха шампионки, след като се наложиха на финала над Левски със 73-45.


Това бе втора победа на Балкан над Рилски спортист на финалния турнир в Самоков. Двата тима се срещнаха в предварителната група А още първия ден. Тогава нашите момичета победиха с 57-55.


Клаудия Цанкова бе най-резултатна в мача за третото място, като отбеляза 28 точки с 5 тройки от 15 опита. Отново на ниво бе и Карина Константинова, която е със 17 точки и подаде 8 завършващи паса.  6 точки и 7 борби са в актива на Наталия Славчева, с 5 точки е Преслава Колева, която също е със 7 борби, Моника Недялкова добави 4 точки.


Девойките на Балкан печелят бронза за втора поредна година. Миналия сезон треньорът бе воден от Емил Йонов.