За 7-ми юни е насрочено заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – София област. То ще се проведе в сградата на областната администрация. Дневният ред е свързан с присъединяването на община Ботевград към Асоциацията. Една от точките ще бъде, че организацията дава съгласие активите на общинското дружество „ВиК Бебреш” да бъдат прехвърлени за стопанисване и управление на оператора ВиК ЕООД – София. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с медиите. 


„Докато ВиК активите не бъдат описани, остойностяване и протоколирани, общинското дружество ще продължи да изпълнява задълженията си. Може би тази процедура ще продължи около година”, напомни той.


Междувременно общината подготвя два проекта за подмяна на водопроводна мрежа. По единия се предвижда подмяна на близо 7 км основни водопроводни трасета в Ботевград. Вторият е за изцяло довършване подмяната на водопровода в село Скравена. Там се предвижда и довеждащ водопровод към резервоара на селото, за да се подобри водоподаването на потребителите.