Съветникът от ОББО Стоян Иванов e депозирал заявление до ОИК Ботевград за напускане на Общинския съвет. В заявлението той изтъква като причина, че е с влошено здравословно състояние и е необходимо да започне лечение. 


Най-вероятно на мястото на Стоян Иванов в местния парламент ще влезе Цонка Докова. 


Да припомним, че на 25 май спрямо Стоян Иванов и семейството му бе извършено престъпно деяние. Около 22.30 часа на тази дата мъж с маска на лицето  изпотрошил прозорците на апартамента му в блок 12 на квартал „Север”.  Престъпният акт  бе извършен непосредствено  след като в местните медии бе обявено, че Стоян Иванов напуска групата на ОББО и се обявява за независим в ОбС. Деянието се отрази неблагоприятно върху здравословното състояние на Иванов. Именно това обстоятелство  попречи на съветника да присъства  на редовното заседание на местния парламент на 26 май, когато бе обявено неговото решение, че остава  като независим общински съветник. В дневния ред на тази сесия бе включена и докладната за предсрочно прекратяване правомощията на Мартин Тинчев като председател на ОбС Ботевград. Мотивираното предложение бе внесена от Тихомир Найденов – ръководител на групата на МК ГДБОП. То бе подписано от всички съветници от гражданското движение. Подпис под нея бе положил и съветникът от ОББО Стоян Иванов. Докладната обаче бе извадена от дневния ред. Предложението тя да отпадне направи Цанко Цанов. Съветниците от ГЕРБ и ОББО го подкрепиха.  


За това, че съществуват разногласия между Стоян Иванов и колегите му ОББО подсказва и друг случай. На сесията на ОбС, която се проведе на 21 април, Иванов се разграничи от ОББО като предпочете да седна сред публиката, а не на отреденото му място в групата. Той зае мястото си, когато започна обсъждането на докладната за присъединяване на Община Ботевград към Асоциацията по ВиК – София област. Иванов подкрепи предложението за разлика от останалите присъстващи съветници от ОББО – четирима от тях гласуваха „против” и също толкова се въздържаха. Веднага след гласуването Стоян Иванов напусна заседателната зала. 


Иванов се оттегля от Общинския съвет броени дни преди провеждането на извънредно заседание. То беше планувано за 8 май, но поради ангажименти на съветниците от ОББО  бе насрочено за 14-ти този месец. 


В дневния ред на предстоящата извънредна сесия са включени 13 докладни. Едно от предложенията, което неминуемо ще породи дебати, е на мястото на Тихомир Николов в Съвета на директорите на общинското акционерно дружество „Балкангаз 2000” да бъде избран Михаил Димитров. Вносител на докладната е кметът Иван Гавалюгов. Според неофициална информация, по време на обсъждането й ще бъде предложена и друга кандидатура – тази на Цанко Цанов – общински съветник от ГЕРБ. До колко тази информация е достоверна, предстои да разберем на сесията във вторник.