Гриша Ганчев е машина за закриване на клубове тези дни, пише 7 дни спорт. След гаврата с ФК Лупи той успя да разплаче и децата от школата на баскетболен клуб ЦСКА. Вчера сутринта Ганчев нахлул в залата на стадион "Българска армия" заедно със сина си Данаил, Милко Георгиев и Пламен Марков. Пред очите на трениращите дечица той започнал да чука по стените и да прекроява.


Ганчев обяснявал на висок глас кое ще бъде повдигнато и кое премахнато, за да се превърне баскетболната зала в съблекалня за футболния отбор. Треньорът Данчо Колев изпаднал в шок. След излизането на тайфата дечицата се разплакали пред своя треньор дали им закриват клуба. Той едва ги успокоил. Това е единствената зала на баскетболния ЦСКА, новата се строи, но ще бъде готова след година.


Веднага позвънели на президента на клуба Сашо Чакмаков. Бизнесменът обаче ги успокоил, че няма нужда от качване на напрежението покрай Гриша Ганчев. Освен това БК ЦСКА има железен договор с Министерството на спорта за ползване на залата. Държавата дори инвестира средства, като в замяна там играят и тренират без пари младежки национални отбори.


Явно усетили гафа, Милко Георгиев и Марков се върнали да увещават Колев, че нещата не са съвсем така и Ганчев не бил разбран. Самата зала беше превърната в боклучарник на два пъти в новата история. И двата пъти Сашо Чакмаков инвестираше стотици хиляди левове, за да я възстанови. В нея тренират 170 деца, а от новия сезон старшата ще дебютира във второто ниво на професионалния баскетбол.


Автори: Асен Томов и Ивайло Йолчев, в-к “7 дни спорт”