Приключи работата по разширяване и почистване на пътя до гробищния парк във Врачеш. Инициативата за подобряване състоянието на пътя бе подета от частната  фира „Мечо – Врачеш”- ООД и кметството на селото. Фирмата осигури техника и хора, а кметството - гориво, което също бе предоставено от спонсори. 


„Работата продължи около два месеца. Работеше се само когато времето позволяваше, т.е. при благоприятни атмосферни условия и възможност на фирмата да предостави техника и хора, сподели кметът на Врачеш Марин Бончовски. -Сега по пътя спокойно и безопасно могат да се разминават по два автомобила. Първоначално ще поискам от общината да отпусне средства за закупуване на минералбетон за насипване на пътя, а впоследствие да се асфалтира”, допълни той. 


Марин Бончовски благодари на фирмата, собственост на братята Петър и Митко Михайлови, и на всички доброволци и спонсори, които с труд, техника и средства допринесоха за решаване на един от съществените проблеми на селото, а именно за привеждане на пътя до гробищния парк във вид и състояние за безопасно движение.