По повод кампанията на bTV  „Да изчистим България заедно“ общинската администрация ще почисти силно замърсените зони по пътя между Ботевград и Врачеш, стана ясно по време на днешната среща на кмета Иван Гавалюгов с местните медии.


Както вече информирахме, инициативата на националната медия ще се проведе утре - 17 септември. „Надявам се, че и тази година в кампанията ще се включат много граждани от общината. За целта Община Ботевград е осигурила безплатни чували и ръкавици, както и извозването на боклука след това. Чувалите и ръкавиците могат да се вземат от общинската администрация, а за извозването на събрания отпадък гражданите трябва да се обадят на телефон 0879496144 утре до 16:00 ч. Също така се надявам да няма злоупотреби с тези безплатни материали, защото в предни години сме имали сигнали за това. Под злоупотреби имам предвид човек да вземе чували и да ги използва за лични нужди в следващите дни.“ – посочи Гавалюгов.


От общинското ръководство приканват желаещите да се включат в кампанията да не слагат листа, клони, трева и други зелени отпадъц в чувалите или контейнерите за смет. Предимство нека имат битовите отпадъци, всички видове опаковки и бутилки, хартии, пликове, найлони, автомобилни гуми и други. Зелените отпадъци нека се поставят на други удобни места и се сигнализира общинската администрация допълнително.