За шеста поредна година българският детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека организират мащабна целогодишна кампания за насърчаване на детското четене – „Забавното четене”, чиято цел е да заинтригува малките читатели и да ги насърчи сами да търсят книги и да четат.


Тази година мотото на кампанията е „Чети между редовете!“. С различни събития „Забавното четене“ ще показва по атрактивен и приятен начин колко е важно за децата да се научат да четат критично, с анализ и оценка, или „между редовете“. 


Мащабите на инициативата достигат внушителни размери и срещат подкрепата на всички институции, организации, училища, учители, библиотеки, общини и културни дейци от цялата страна. Освен че е интересна и забавна, тя възпитава добри навици у децата и им разкрива нови светове и възможности, като ги среща с книгите.


Всяка година към инициативата се включват нови градове и все повече малки читатели.  На 29 юни (сряда) от 10.00 часа екипът на „Забавно четене“  ще посети Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов” – Ботевград, ще разкаже колко забавно може да бъде четенето и как да се чете „между редовете”. Гост ще бъде и Радостина Николова, автор на "Приключенията на мотовете" – посланик на "Забавното четене". За най-активните деца, които ще вземат участие в инициативата, ще има много награди. 


ЗАПОВЯДАЙТЕ!