В тържественото отбелязване на 179-ата годишнина от рождението на Апостола на българската свобода се включиха и децата, посещаващи заниманията по инициативата Лятна академия” на община Ботевград. Те участваха във викторина, посветена на живота и делото на Васил Левски. Викторината бе подготвена от екипа на Исторически музей – Ботевград. Децата допълваха мисли на Левски, отговаряха на въпроси, свързани със създаването на Орханийския революционен комитет и други.


Проявата се състоя в зала „Орханиец” на музея в присъствието на учители, граждани, представители на неправителствени организации, на общински структури. На вниманието на всички бе представена компютърна разработка за революционната дейност на Дякона. Презентацията е изготвена от Исторически музей – Ботевград, съобщи Десислава Иванова – екскурзовод в музея. 


Тържеството отбелязване на 179-ата годишнина от рождението на Апостола завърши с поклонение и поставяне на цветя пред неговия паметник в центъра на Ботевград. Под звуците на общински духов оркестър „Ботевград” цветя поднесоха и децата от „Лятна академия”.