Поредното ново попълнение на Балкан за следващия сезон е черногорският плеймейкър Амин Хот. Той е висок 192 см и е роден на 27 март 1992 година. Така той става вторият черногорец в Балкан, преди седмица с клуба подписа и центърът Михайло Секулович.


Амин Хот е преминал през националните формации на Черна гора за кадети и юноши. През 2010 г. бе в състава на Черна гора на ЕП в Израел за юноши до 18 години - дивизия Б, където черногорците спечелиха бронзовите медали.


Амбициозният плеймейкър идва от кипърския Еносис Паралимни, с който направи много силен сезон - 11.3 точки, 3.7 борби и 3.5 асистенции. Едни от най-силните му мачове в Кипър миналия сезон бяха срещу Омония - 18 точки и по 5 борби и асистенции, с Ета Енгоми - 25 точки, 4 асистенции и 7 отнети топки, и на четвъртфинала с Апоел - 16 точки и 3 асистенции.


Преди да замине за Кипър, Амин Хот игра за родния си Ибър Рожайе в първенството на Черна гора. През сезона 2013/2014 бе част от гръцкия тим от първа лига Аполон Патрас.


Пробивът в професионалната кариера на Амин Хот започна от тима на Вогошча от втора дивизия на Босна и Херцеговина.  В това първенство той е играл още за тима на Босна.


Ето линк за видео с играта на Амин Хот: https://www.youtube.com/watch?v=9HCy5Cb12uE