Нашият съгражданин Калоян Веселинов Павлов се завърна със златен медал от Илинденския събор в с. Кирчево, общ. Угърчин, Ловешка област.
Тази година в селото се проведе за 24-ти път Илинденския събор с традиционните народни борби в чест на Стефан Мирославов – Крушата.
В надпреварата са участвали двама етрополци, като Калоян е спечелил първото място и златния медал, придружен с парична награда в категорията до 80 килограма.


В сайта btv.новините на Българската национална телевизия съборът е определен като  „Борба до туш в памет на Стефан Мирославов-Крушата”   И още:
„Голямата конкуренция и равностойните схватки направиха турнира незабравим.
Съборът се радваше на изключителен интерес от страна на зрители и състезатели. Впечатление направи огромното желание на малки и талантливи деца, които превърнаха състезанието в шоу за публиката.
В борбите участие взеха и национали, сред които бронзовата медалистка от европейските игри в Баку - Евелина Николова. Тя победи мъж в своята категория, но това беше по-скоро джентълменска постъпка от негова страна, отколкото истинска борба.
Организаторите на турнира осигуриха медали и предметни награди за подрастващите състезатели, а за мъжете - парични премии и купа. Титлата в категория "баш" спечели Росиян Дермански, жител на селото.”