Изключителен успех постигна смесената двойка на България по спортна акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. На финала, който бе тази нощ, те спечелиха златния медал, постигайки най-висок резултат - 27.850. 


След тях със сребро е двойката на Израел Ноа Казадо Якар и Йонатан Фридман, които имат резултат 27.590. трети с бронз са украинците Дарина Плохотнюк и Олександър Мадей с 27.450. Четвърта е смесената двойка на Беларус, пета тази на Русия, на шесто място е Португалия, на седмо - Казахстан, на осмо - Великобритания.


Това е второ златно отличие на Мариела и Панайот от Младежката олимпиада. Първото те спечелиха в отборното мултинационално гимнастическо състезание с участници от няколко вида спорт - акробатика, спортна гимнастика, художествена гимнастика и батут.


Преди това историческо включване на спортната акробатика в олимпийските спортове Мариела и Панайот имаха три подготвителни лагера в Ботевград и тренираха тук до деня преди заминаването им за Аржентина.


Огромно Браво за Мери и Понко, за тяхната лична треньорка Гергана Денева, за старши треньора на националния отбор Драгомир  Драганов , както и за съществения принос за успеха на хореографката Диана Колева.