Днес един от най-изявените български треньори - Росен Барчовски, има рожден ден. Изтъкнатият специалист бе начело в последните години на Рилски спортист Самоков.


Като играч той бе и в състава на мъжкия национален отбор, а след това и негов селекционер. Този сезон той постигна един от големите си успехи в богатата си треньорска кариера. Под негово ръководство Рилски спортист спечели Купата на България, след като в Арена Ботевград победи Лукойл Академик.


От името на цялата баскетболна общност в Ботевград чеситити рождения ден на Росен Барчовски. През изминалите години, когато се провеждаха битките между Балкан и Рилски спортист, той винаги запазваше добрия тон както със своите колеги, така и с представителите на медиите, независимо от изхода на срещите.


Нашата телевизия изработи  специален клип за Росен Барчовски. Това стана преди няколко месеца - през май, когато вървяха полуфиналните плейофи от шампионата. Направихме го с уважение и симпатия към добрия треньор и толерантен човек.  Кпилът е във видеосекцията на нашия сайт. С най-искрени пожелания за здраве и успехи!