Снощи в последния мач от 3 кръг на Югозападната трета лига, игран на електрическо осветление в Симитли, неврокопчани и домакините от Септември сътвориха очаквано интересен мач, в който бе потвърден имиджът на дерби между двата клуба


До 45-та минута двата тима си бяха отбелязали по едно попадение, както и завърши двубоят – 1:1. Гостите от Гоце Делчев поведоха с гол на Георги Самокишев от фаул в 35-та минута. Пет минути по-късно домакините изравниха резулата - след фаул, изпълнен от Гущеров, Юсев с мъка отби топката и притичалият Божидар Станчев отблизо насочи топката в мрежата. 


След почивката домакините успяха да обърнат развоя на събитията и на свой ред да създадат повече чисти голови ситуации, а Ангел Юсев се превърна в основно действащо лице за „Пирин“. Той спаси три сигурни гола във вратата си, а гостите не успяха да се възползват от своите положения.


Така след 3 кръга гоцеделчевци нямат загуба, но имат 7 т., колкото има и четвъртият „Беласица“ за разлика от първите 3 ттима – „Струмска слава“, „Сливнишки герой“ и „Миньор“(Перник). Всички от изброените 3 тима също няма поражение, но са с пълен актив от 9 точки след постигнати по 3 победи.


С оглед на постигнатите резултати мачът в сряда срещу „Марек“ се явява доста важен за „Пирин“, който ще има една-единствена алтернатива пред себе си – именно победа, за да не изостава от преките си конкуренти и да дебне възможност да излезе напред в класирането.