По традиция учебната година в Езиковия център „Марконис” започва тържествено  на християнския празник Кръстовден. Отец Борис днес благослови учениците, техните преподаватели и родители и отслужи празничен водосвет  и молебен за здраве, успех и закрила.
„За мен този ден е особено вълнуващ, защото моят син Марио за първи път ще прекрачи прага на езиковия център като ученик” – развълнуван сподели управителят на „Марконис” Николай Николов. Той  обяви равносметката на училището за 2015/2016 година: от 118 ученици, явили се на изпитите Кеймбридж и Пиърсън, над 85% са получили оценки между много добър и отличен. „Марконис” запазва и друго свое предимство –учениците да имат преподавател по английски език от Обединеното Кралство. Сюзън Тревена ще продължи да преподава вече втора година в училището.
Както винаги откриването на учебната година в „Марконис” е празник, с много настроение. В програмата взеха участие  танцьорите от  детския състав „Орханийче”, талантливата малка певица Борислава и както винаги -  Общинския духов оркестър с диригент Иванка Савова.