В мач от днешния 7 кръг на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан 1929 загуби в Ботевград от Септември Симитли с 1-4. Това бе трето поражение на зелените от началото на шампионата, досега те имат и четири равенства, но нямат победа.


Първото полувреме завърши без гол. Четири минути след началото на второто гостите откриха резултата чрез Креболиев. А в 55-та минута вече водеха с 2-0 след отлично изпълнен пряк свободен удар от Мангурев.


Домакините бързо върнаха едно попадение - в 60-та минута силен удар на Иван Редовски затрудни вратаря Пангев и притичалият Ивайло Златев намали на 1-2. Пет минути по-късно балканци имаха възможност да изравнят, но техничният удар на Здравко Атанасов бе спасен от вратаря на Септември. Малко по-късно обаче Атанасов остави отбора си с човек по-малко, след като бе отстранен от игра за два жълти картона. Стигна се и до други остри сблъсъци и пререкания, най-вече заради не напълно адекватните действия на съдийския състав с главен рефер Ивайло Ненков.


В 80-та минута гостите от Симитли вкараха и трети гол. В ответната атака Цветелин Цаковски от Балкан удари напречната греда от пряк свободен удар, а към края на редовното време  Септември отбеляза и четвърто попадение чрез Георгиев за крайното 1-4.


Следващата неделя - 25 септември, Балкан гостува на Рилски спортист Самоков.