С тържествен водосвет, отслужен от отец Николай, бе открит „Меден фест 2016 г.” в Ботевград. Поздрав към пчеларите отправи Румен Цветков – председател на пчеларско дружество „Димитър Панчев” – организатор на проявата.  Той каза, че тази година не е била с много благоприятни климатични условия за пчеларите от Ботевградския край, но те могат да се гордеят с постигнатите резултати въпреки това.


Инициативата на местните пчелари бе уважена от Борис Борисов – зам.кмет на Община Ботевград.  Той също ги поздрави и им пожела успех в представянето на пчелните продукти. 


В тържествената програма по откриване на фестивала на меда участие взе танцов състав при ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград с ръководител Нина Петкова.


Меден фест – 2016 г. ще продължи три дни – 30 септември, 1 и 2 октомври. Участниците в него предлагат за дегустация и продажба пчелни продукти – собствено производство. Освен това те с готовност ще споделят с гражданите как да ги консумират и използват за лечебни цели. Базарът се намира пред магазин „Европа”.