Днес футболният отбор на Балкан 1929 постигна първия си успех от началото на шампионата на Югозападната трета лига. В мач от 9 кръг те се наложиха като домакини над Вихрен Сандански с 1-0.


Победното попадение стана в 26-та минута, когато след удар в гредата на Иван Редовски топката попадна у Цветелин Цаковски и той намери пролука към мрежата.  Между 10-та и 15-та минута зелените удариха на два пъти напречната греда. Първо след изпълнение на пряк свободен удар от направилия отличен дебют Иван Мишев, след това същото стори Цаковски.


През вторите 45 минути гостите от Сандански, които бяха предпоследни в класирането непосредствено след Балкан, владееха повече топката. Не можаха обаче да стигнат до опасно положение за гол. В същото време балканци имаха на няколко пъти своите шансове за второ попадение, с което да си осигурят по-голямо спокойствие, но не успяха.


В крайна сметка след първите спечелени три точки от един мач се очаква напрежението у играчи и треньори да спадне и да започнат да действат по-уверено до края на полусезона. В следващия 10-ти кръг Балкан гостува на един от лидерите - Сливнишки герой.