Тази години се навършват 35 години от обявяването на Правец за град. Годишнината се отбелязва с редица мероприятия, между които и общинският турнир по Шахмат, Табла, Белот, Домино и Дартс.
Турнирът се проведе на 12.10.2016 г. и 13.10.2016 г. в Дневния център за възрастни хора с увреждания. Участваха отбори от цялата бивша Ботевградска околия, които се състезаваха от името на клубовете на пенсионера в съответните селища. На практика  турнирът беше междуклубно състезание.


Участниците получиха предварителни указания за отделните игри. Качваме само тези, в които участваха нашите представители:
ТАБЛА - играе се обикновена табла - 2 от 3, всеки срещу всеки /в групата/ - до две победи от три игри.  Ако участниците са повече от пет се сформират две групи. Победителят от група А играе срещу победителя от груба Б за първо и второ място. Вторите играят за трето и четвърто място.
ДАРТС - Играят всички желаещи състезатели по предварителна заявка. Излъчват се победители на база на събраните точки от шестте хвърляния.


От Клуба на пенсионера в Етрополе се записаха 4 човека за белот и дартс.
И представиха достойно себе си и общината: Димо Михайлов и Никола Петков се класираха на ІІ място в своите групи по белот. На дартс отново Димо Михайлов зае третото място. 
За предсатвянето си бяха удостоени с грамоти и купи.
Заради достойното представяне на нашите състезатели, Етрополският клуб на пенсионера беше също награден.
Честито!