Критият доскоро скандал се случил по време на неотдавна приключилото турне на чалгагърлата в Америка. Човекът на летищния контрол огледал от главата до петите сексапилната блондинка, чиито прелести преливали от оскъдното й облекло и тутакси се усъмнил в причината за пребиваването й в Америка. А когато отворил паспорта й и видял надписа Bulgaria, митничарят тутакси извадил снимка с две руси проститутки, които забърсал миналото лято на Златни пясъци и й рекъл дяволито: “Жените в България имате много дърва пред огнището”. Камелия обаче не разбрала тънкия намек, тъй като не знае добре английски, а само чаровно му се усмихнала под мустак.
Недоразумението и опасността евентуално да получи черен печат в паспорта й се разминали едва когато придружаващите я лица обяснили на служителя от летището, че цицорестата и предизвикателно облечена българка е музикална, а не порнозвезда.
2008-а явно се очертава като лоша година за Камелия, тъй като и след завръщането й от САЩ я налегнаха куп проблеми и скандали. Първо светско списание пусна потресаваща снимка, на която чипровчанката е с наболи като ресни на килимче мустаци, в комбинация с куп пъпки и черни точки по лицето, което тотално срина градения й имидж на секссимвол.

Дни по-късно и бившият й авер Азис поведе тотална война срещу нея в своето тв-шоу. Почти всяка вечер от екрана Василка се гаври жестоко с бившата си приятелка, с която преди време уж толкова се обичаха, че си пускаха езици пред тв-камерите. Днес обаче от езиците и на двамата бълва отрова. Първо Азис я подпука, бесен от това, че Бойко Борисов свали скандалните му билбордове. “`Що махат моите, а се правят, че не виждат далеч по-вулгарни като този на Камелия, дето вика: “Ето това чукане чаках” и си върти задника”, даде старт на войната Азо. Не се мина много и той продължи да “обстрелва” 40-годишната секссимволка, сравнявайки я с варненския травестит Елза Парини. С това търпението на Камелия се изчерпа и тя отвърна на удара, заявявайки, че не може да се издига в култ дебел мъж с брада и скъсан чорапогащник.

На въпрос дали наистина мрази изпълнителката на “Опа-лапа-лапа-дръж”, Азис отвърнал: “Чак да я мразя – не. Неприятна ми е. Не обичам хората, които нямат свой стил и копират мои приятелки като Десислава”. Тук нервите на “огън-момичето” вече не издържаха и тя заяви: “Ние с Азис никога не сме били приятели, а само колеги. Той явно иска да прилича на мен, но оригиналът е един. Крайно време е да се разбере коя е истинската жена. Азис постоянно подмята реплики по мой адрес, но аз ще му кажа, че всяка жаба трябва да си знае гьола и да не се закача с мен.