Кметът на Пещера Николай Зайчев призова футболистите на местния Свобода да играят с душа и желание за да излязат от игровата криза, която ги прати в дъното на временното подреждане в трета лига. Зайчев се срещна с треньорския щаб и състезателите на отбора след последната им седмична тренировка.
Целта на разговора бе да се обсъди слабата и бездушна игра напоследък. На фона на това, подобренията около базата на отбора не спират и разговорът се проведе на осветения стадион, което вече прави възможни вечерните тренировки.


"Загубихте последния домакински мач от отбор, който не е получавал заплати от 2 месеца, ние се стараем да подобрява условията ви непрекъснато, спазваме поетите към вас ангажименти", каза кметът. Той призова футболистите да слушат треньора и да работят екипно, но всеки да носи персонална отговорност. И не на последно място - всеки от състезателите да участва редовно в тренировъчния процес.


На футболистите бе дадена възможност да споделят това, което ги вълнува. Те заявиха, че отборът има нужда от няколко нови, класни попълнения, които да подсилят състава през пролетния дял на шампионата. На срещата присъстваха и членовете на Управителния съвет – неговият председател Анастас Чапаров, който призова подопечните си да защитават емблемата на ФК Свобода, Илиян Петров, Димитър Батаклиев и Денис Кърджалиев.



Срещата приключи с обещание за победи до края на този полусезон. Първият мач за Свобода пред родна публика ще бъде идната сряда, когато пещерци приемат гостуващия Балкан(Ботевград).