За 15-та поредна година ученици от Професионална гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев" – Ботевград се включиха в националната инициативата на Джуниър Ачийвмънт България - „Мениджър за един ден“ 2016. Тази година тя преминава под мотото "Вдъхнови бъдещето!"


35 възпитаници на учебното заведение посетиха институции и фирми от различни браншове на икономиката в София и Община Ботевград: Агенцията по вписванията, общинска администрация - Ботевград, Бюро по трда - Ботевград, IT компанията CoBuilder в София, „Булсан“, IMI, „Грамер“, ATA Computers и други.


За поредна година „Атлантис Нет” и botevgrad.com също се включиха в инициативата „Мениджър за един ден”. Учениците Моника Георгиева, Венеса Кръстева, Пламен Димитров и Денислава Стоянова от 10 „В” клас и Преслава Цветанова и Ивелин Борисов от 12 „Д“ на ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград станаха част от екипите на интернет доставчика и информационния сайт.


Инициативата „Мениджър за един ден” дава възможност в един работен ден ученици от цялата страна да заемат ръководни постове в държавни и обществени институции и частни фирми. По този начин младите хора получават възможност да се запознаят с работата и да изберат бъдещата си професионална ориентация.