В рамките на честванията на годишнината от Освобождението на Етрополе от турско робство, вчера,18.11., се проведе първото по рода си ученическо състезание на стрелба с въздушна пушка. Мястото и времето бяха фиксирани в Програмата за честванията – 14:00 часа, във физкултурния салон на СУ „Христо Ясенов”.
На старт застанаха повече от 70 ученика, предимно от VІІ клас, под ръководството на учителката по география Леонора Микова. Основен организатор е гимназията и Общината, а техническата и логистичната осигуровка е от РК „Традиция”.
За победителите бяха осигурени и съответни награди.
Преди състезанията, победителите от друго състезание - за тематични детски рисунки по родолюбие, получиха своите награди.
Състезанието уважиха председателят на Общинския съвет Марин Маринов, който поздрави състезателите и им пожела успех в надпреварата, заместник-кметът на Община Етрополе Стефан Борисов, Росица Иванова – главен инспектор ПКВ към Общинска администрация, Венета Гергова – общински съветник,  игуменът на Етрополския манастир отец Емил, учители и ученици от училищата в града.
Своя благогослов към организатори и състезатели отправи и отец Емил.
Очаква се това състезание да положи началото на една бъдеща традиция, която да съпътства през годините честванията от Освобождението на Етрополе.