Утре - събота, 26 ноември два отбора на БК Балкан ще имат огромна нужда от подкрепа от своите фенове. От 13.30 ч. в старата зала девойките на Балкан ще срещнат втория отбор на Берое в среща от 6 кръг на А група - жени. А от 18.00 ч. в Арена Ботевград мъжкият отбор ще бъде домакин на Ямбол в мач от 7 кръг на НБЛ.


Девойките на Балкан делят 1-4-то място в женската А група с по 4 победи и 1 загуба, заедно със Славия, Черно море Одесос и Рилски спортист. Вторият отбор на Берое, който утре гостува в Ботевград, дели 5-6 място с НСА - и двата отбора са с по 3 победи и 2 поражения.


Мъжкият баскетболен отбор на Балкан разделя 6 и 7-мо място със Спартак Плевен, като двата тима са с по 2 успеха и три загуби, без да са се срещали помежду си. Докато Ямбол е на пето място с една победа повече от "зелените" - 3, има и 2 загуби.


Миналия кръг и двата отбора постигнаха победи. Балкан спечели гостуването си на Левски 2014 със 76-61. А Ямбол изигра най-силния си мач от началото на сезона, побеждавайки в своята зала Диана Академик Бултекс 99 от Пловдив с 94-81. Интересен факт от утрешния двубой е осезателното присъствие в отбора на трима бивши играчи на Балкан от миналия сезон - Николай Върбанов, Цветослав Острев и Стоян Петков.