С прекрасен спектакъл на ансамбъл „Българе“завърши тържествената програма на общината, посветена на празникa на Ботевград – 29 ноември – Ден на освобождаването на града от османско иго. 


Концертът на майсторите на фолклорното танцово и певческо изкуство бе предхождан от делова част, по време на която се състоя награждаване на трима наши съграждани.


Кметът Иван Гавалюгов поздрави ботевградчани с празника, след което връчи почетен медал на Дочка Стефанова – дългогодишен директор на Дирекция „Местни данъци и такси“ при община Ботевград.


Председателят на Общинския съвет Мартин Тинчев удостои треньорката по акробатика Добринка Николова със званието „Заслужил гражданин на Ботевград“. То й се присъжда за значим принос в развитието на спорта в общината и многобройните успехи, завоювани от нейните възпитаници на национални и международни състезания.


Спортистите от клуба присъстваха на награждаването и отрупаха с цветя своята треньорка.


Званието „Почетен гражданин на Ботевград“ бе присъдено посмъртно на популярния баскетболист от близкото минало Георги Христов - Белята. Наградата получи неговият внук.


За празника на Ботевград общината получи поздравителни адреси от: Димитър Делчев – депутат от квотата на Реформаторския блок за София област, Красимир Живков – заместник министър на околната среда и водите, Росица Иванова – областен управител на Софийска област, Румен Гуниниски – кмет на Община Правец, Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, Сдружение на общините в Република България.