Клаудия Дачева и Радослав Маринов се представиха отлично на турнира по фигурно пързаляне в словенския град Целе от веригата европейски критериум. Те спечелиха златните медали в своите категории.


Успехът им е голям, като се има предвид сериозната конкуренция на състезанието. И двамата тръгнаха към високото майсторство от ледената пързалка в Ботевград, където направиха първите си стъпки с кънките под ръководството на треньора Стоян Казаков. От няколко години Радослав Маринов живее и тренира в Италия при треньорката  Людмила Младенова , а Клаудия Дачева е в столичния клуб "Денкова и Ставийски".


Радослав Маринов взе участие в категорията за напреднали Advanced Novices Boys. Той стана победител с общ резултат 93.26 и заслужи категорично златото отличие. Той бе първи както в кратката програма с резултат 33.61, така и във волната с 59.65. Основният конкурент на Ради бе италианецът Николай Мемола, който остана втори с 91.56., трети е фигуристът от Австрия Йозеф Берей с 87.57. В състезанието участваха още фигуристи от Полша и Турция.


 В категорията Basic Novices B II за момичета, родени от 1 юли 2002 до 30 юни 2003 г., Клаудия Дачева, получи най-висок резултат - 38.49, който й донесе и първото място.  Тук участничките изпълняваха само едно съчетание. След нея са две италианки - втора е Серена Роблин с 38.29, трета Анита Бриняка с 38.08.  Другата българка - Вая Иванова, е шеста с 28.71. В тази категория взеха участие 14 състезателки от Словения, Хърватия, Австрия, Сърбия и Финландия.