ТИР-ът е с врачанска регистрация, движил се е по посока Ботевград. Навлизайки в село Новачене, камионът не е могъл да вземе завоя срещу отбивката за село Боженица, вероятно заради несъобразена скорост, навлязъл е в отсрещното платно и е блъснал автомобил, съборил е електрически стълб и ограда на къща. Хората в колата са се отървали без сериозни наранявания. Пострадал е шофьорът на тежкотоварното возило, откаран е в болница.   


ТИР-ът е „полегнал” на лявата си страна. В момента на мястото на пътния инцидент има полицаи, които извършват оглед на местопроизшествието и регулират движението. 


Focus-news.net: ТИР се е преобърна на пътя Ботевград – Мездра, в района на село Новачене. Сигналът за инцидента бе подаден около 16.20 часа в понеделник. Наложи се екипи на Пожарната да разрежат кабината на превозното средство, за да могат да изкарат водача му, който бе заклещен вътре. Заедно с него е пътувала жена, която бе прегледана от екип на Спешна помощ, като по първоначални данни тя е получила повърхностни наранявания. По-късно и двамата пострадали бяха откарани за преглед в болницата в Ботевград. След изваждането на водача на ТИР-а, започнаха действия по изправянето на превозното средство и освобождаването на пътното платно. Това доведе до ограничение на движението в района, а преминаването и в двете посоки се пренасочваше през Искърското дефиле. Трафикът в участъка на инцидента бе напълно възстановен малко след 21.00 часа.